Dhal zo strúhanej tekvice

12:55

Jeseň pomaly, ale isto klope na dvere a cítiť to aj v kuchyni. Už sa nám žiadajú hrejivejšie a trochu sýtejšie jedlá. My sme si doma veľmi obĺúbili jedlá s kari korením na indický spôsob. Dhal je jedným z nich. Je to tradičné indické jedlo pripravované z rôznych druhov strukovín. Je to veľmi vďačné jedlo, ktoré je jednoduché a rýchle na prípravu a dá sa v ňom zužitkovať akákoľvek zelenina, ktorú potrebujete dojesť. Navyše toto jedlo výborne zasýti a určite si na ňom pochutia aj mäsožrúti. Navyše je nabité bielkovinami a živinami, takže hor sa do varenia!



Na 3-4 porcie budete potrebovať:

150g mix pohánka, žltý lúpaný hrach, červená šošovica - hrach je dobré deň vopred namočiť
3 paradajky
1 hrnček strúhanej tekvice /môžte kľudne dať aj viac/
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru
kurkuma
rímska rasca
korenie garam masala
horčicové semienko
soľ, čierne korenie
1 PL olivový olej

Na olivý olej dáme opekať nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie prihodíme paradajky, tekvicu, koreniny, zázvor a pretlačený cesnak. Všetku spolu ešte chvíľu smažíme, kým sa koreniny nerozvoňajú. Potom pridáme aj premytú zmes strukovín a podlejeme vodou alebo zeleninovým vývarom tak, aby bola celá zmes ponorená. Za občasného miešania varíme, až kým nie sú strukoviny mäkké. Počas varenia ešte v prípade potreby podlejeme vodou. Dhal podávame s uvarenou ryžou natural. Dobrú chuť!


You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky