Červená šošovica s cuketou na kari

11:16

Až na pár výnimiek sú všetky recepty na tomto blogu vegetariánske, ako ste si iste všimli. Nie je to však preto, že som vegetarián, aj keď mäso jedávam zriedka. Som totiž toho názoru, že v stravovaní netreba zachádzať do prílišných extrémov a stravu treba udržiavať čo najpestrejšiu. Preto si sporadicky dám aj mäso, ale nepripravujem ho veľmi rada.

Ale vegetariánska kuchyňa to je už iná vec.  Milujem ju pre jej pestrosť, jednoduchosť a variabilitu. pri varení sa snažím využívať čo najviac sezónnych surovín a dnešný recept nie je výnimkou. Opäť v ňom zužitkujete cuketu a hodí sa aj taká viac prerastená, čo má už vyvinutý jaderník. Stačí ju ošúpať, vydlabať a nastrúhať na hrubo.

Na 4 porcie budete potrebovať:

1 hrnček červenej šošovice
2 mrkvy nastrúhané na hrubo
2 hrnčeky cukety nastrúhanej na hrubo
3 paradajky nakrájané na kocky
1 cibuľa nakrájaná na drobno
4 strúčiky cesnaku nakrájané na drobno
1 ČL hustého paradajkového pretlaku
1 ČL kari korenia
1/2 ČL kurkumy
mleté čierne korenie
údená paprika
soľ
1 PL olivového oleja

  • V hlbokej rajnici alebo hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu.
  • Po pár minútach pridáme aj cesnak, premiešame, ešte minútku restujeme. Potom vsypeme všetky koreniny a necháme rozvoňať.
  • Následne vmiešame  paradajky spolu so strúhanou mrkvou, posolíme, zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku podusiť.
  • Nakoniec do hrnca vmiešame šošovicu spolu s cuketou, pretlakom a jedným hrnčekom vody. 
  • Prikryté dusíme, kým šošovica a zelenina nie je mäkká.
Podávame ako hlavné jedlo spolu s ryžou alebo ako prílohu k vege fašírkam, či mäsu.



You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky