Ultrarýchla restovaná cuketa na sezamovom oleji s ryžou a tahini dresingom
11:32V nedeľu podvečer po návrate z chalupy sme nemali v chladničke takmer nič okrem načatého jogurtu a zvyšku nedojedenej ryže. No naštastie ma zachránila tona cukiet, ktoré som si z chalupy priniesla. Veď čo iné sa na konci leta konzumuje ako cuketa :D
Takže vrámci boja proti plytvaniu potravinami som sa rozhodla pripraviť na večeru restovanú zeleninu a dojesť spolu s ňou uvarenú ryžu. A vznikol z toho takýto peckový ultrarýchly recept.
Na dve porcie budete potrebovať:
1 menšiu cuketu
10 cherry paradajok
1 PL sezamového oleja (kľudne použite aj oliváč, ak nemáte)
1 PL sezamových semienok
1 ČL tamari omáčky alebo sójovej omáčky bez glutamánu
2 PL bieleho jogurtu
1 PL tahini
1 ČL olivového oleja
soľ
- V nepriľnavej panvici zohrejeme sezamový olej a sprudka na ňom orestujeme na plátky nakrájanú cuketu. Po chvíľke posolíme a pridáme sezamové semiačka spolu s paradajkami a tamari omáčkou.
- Necháme ešte pár minút sprudka restovať, pričom stále premiešavame.
- Zatiaľ si nachystáme dresing: vymiešame spolu jogurt, tahini, soľ a olivový olej.
- Restovanú cuketu podávame s uvarenou ryžou alebo quinoou pokvapkané pripraveným dresingom.
0 komentárov