Krémová polievka z paradajok a hokkaido tekvice

5:33

Nikdy by som nepovedala, že kombinácia paradajok a tekvice hokkaido môže spolu tak fungovať. Ale toto je bez debát najlepšia polievka aká sa mi kedy podarila. Neskutočne lahodná a vyvážená chuťa krásne krémová konzistencia. Navyše skoro žiadne zemiaky, lebo polievku super zahustí aj naša-vaša milovaná cuketa.
Vyskúšajte aj vy túto totálne sezónnu polievočku neskorého leta. Budete sa zaručene zalizovať :)


 Na 6-8 porcií budete potrebovať:

1 menšia tekvica hokkaido nakrájaná na kocky spolu so šupkou
0,5 kg zrelých paradajok nakrájaných na kocky alebo 1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
2 zemiaky nakrájané na kocky (ak použijete skoré zemiaky, tak netreba ani šúpať)
1 menšia cuketa aj so šupkou nakrájaná na kocky
2 cibule nakrájané na drobno
5 strúčikov cesnaku - jeden prelisujeme priamo do polievky, zvyšné nakrájame na drobno
2 ČL hustého paradajkového pretlaku
2 PL olivového oleja
koreniny: mleté čierne korenie, kurkuma, korenie na paellu - vo ZV dostať vo Veveričke)
soľ

  • Vo veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu do sklovata. 
  • Pridáme cesnak, ešte minútku restujeme, potom vmiešame paradajky, pretlak a všetky koreniny. 
  • Necháme asi 10 minút prebublávať na miernom plameni a nakoniec vsypeme do hrnca aj zvyšnú zeleninu.
  • Podlejeme vývarom alebo vodou a varíme do zmäknutia. Potom rozmixujeme a v prípade potreby ešte dochutíme soľou a korením. 
Vyskúšajte aj iné polievočky:

 Krémová hokkaido polievka s červenou šošovicou
 Baklažánová polievka s cícerom a paradajkami


You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky