Ragú z koreňovej zeleniny a stopkového zeleru na bielom víne

11:32

Jedlá, ktoré sa spolu varia v jednom hrnci pripravujem veľmi rada. Nemáte celú kuchyňu zapratanú špinavým riadom a sú aj pomerne jednoduché na prípravu. Tentokrát som stavila na koreňovú zeleninu a pradajkovú omáčku a vzniklo z toho príjemne hrejivé jesenné jedlo.
Aby v jedle nechýbali bielkoviny pridala som aj dva druhy šošovice. Preto vám v tomto jedle mäso rozhodne chýbať nebude a potešíte ním doma aj statných papkáčov. Teda dúfam :D Ale stále sa nájde množstvo chlapov, ktorý by takéto jedlo žene otrieskali o hlavu, keby im ho navarila. Čo už. U nás sa našťastie takáto strava teší obľube :)



Na 4-6 porcií budete potrebovať:

3 mrkvy
1/4 zeleru
2 petržleny
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 dcl suchého bieleho vína
2 PL hnedej šošovice
3 PL červenej šošovice
1 konzerva paradajkového pyré
2 PL olivového oleja
koreniny: mletý koriander, rímska razca, kurkuma, kajanské korenie alebo chilli
soľ

Cibuľu nakrájame na drobno, všetku ostatnú zeleninu na približne rovnaké kocky. Do stredne veľkého hrnca vlejeme olivový olej a orestujeme na ňom do sklovata. Potom prihodíme všetku zeleninu a restujeme ešte asi 10 minút. Do hrnca vsypeme koreniny a necháme rozvoňať. Potom vlejeme paradajkové pyré, pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a podlejeme vínom. Necháme prevrieť a zredukovať. Následne pridáme hnedú šošovicu, osolíme a podľa potreby podlejeme vodou. Na miernom ohni pozvoľna varíme asi 40 minút, občas premiešame.  Keď je zelenina už takmer mäkká, vsypeme aj červenú šošovicu. Povaríme ešte asi 12 minút, červená šošovica sa uvarí veľmi rýchlo. Podávame s celozrnnou ryžou. Dobrú chuť!

You Might Also Like

0 komentárov

Sledujte ma na facebooku

Celkový počet zobrazení stránky